"Small business act" в защита на родното производство

19.04.2013

Големите търговски вериги, в които вносните стоки преобладават, са превзели родния пазар и смачкват българския производител. Това казаха от съюз "Произведено в България". Според тях, родното производство постепенно замира и спешно трябва да се вземат мерки това да не се случи. Първата от тях е да заработи европейският документ "small business act", чиято цел е да защитава родното производство от подобни нелоялни търговски практики.

В последните години големите търговски вериги сякаш са на всяка крачка. Без да се усетим, пазарът у нас бе превзет от тях и от вносните стоки, които основно предлагат. Така почти не остана място за родния производител.

"Ние трябва да разберем, че вносът представлява износ на национален доход. Ние изнасяме пари и подкрепяме чужди социални системи. Например, правим пенсиите на чужденците по-високи и по-стабилни, за разлика от нашите", обясни Лукан Луканов - председател на ИБ на УС на "Произведено в България". Повече в репортажа на БНТ - Вечерна емисия новини от 19.04.2013 г.
 

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ