"Отделно министерство за малкия и среден бизнес"

28.05.2013

Трябва да има министерство за малкия и среден бизнес в България, каза Лукан Луканов, председател на Съюз „Произведено в България” в ефира на Bulgaria On Air. По думите му има отделно подобно ведомство в много държави на запад.

Очаквам това министерство да бъде разделено“, заяви Луканов. Според него, ако Министерството на икономиката, енергетиката и туризма остане в този вид, в следващите месеци отново ще се говори само за енергетиката и нито дума за бизнеса.

Председателят на „Произведено в България“ каза, че най-вероятно отново няма да останат никакви средства за представителите на малкия и среден бизнес в страната, защото лидерът на БСП Сергей Станишев и бъдещият премиер Пламен Орешарски са обещали допълнително пари за майките, по триста лева за първокласниците, енергийни помощи, както и преразглеждане на пенсионната възраст. Според Луканов тези мерки биха спънали развитието на бизнеса в страната.

Общото благо на страната преминава през средния бизнес“, смята Луканов. Според него новото ръководство на ресорното министерство трябва да създаде отделна структура, която да се занимае с акта на ЕС за малкия и среден бизнес, който представлява система от преференции и да го имплементира.

Луканов засегна и темата за тютюнопушенето на обществени места, като изрази несъгласие с решението на бившите управляващи за пълната забрана. По думите му ходът не е бил разумен, защото е нанесъл удар на бизнеса и „можеше да изчакат“.

Видео от предаването "Денят" на телевизия Bulgaria on air от 27,05,2013 г. може да гледате тук.

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ