Обсъдиха мерки, за да бъде бизнесът по-добре защитен

04.07.2013

Мерки, с които бизнесът да бъде „малко по-добре защитен от сегашната ситуация", обсъдиха премиерът Пламен Орешарски и представители на съюз „Произведено в България". Те са коментирали проблемите, свързани с нелоялната конкуренция при вноса на чужда продукция и проблема с равнопоставеността на българските и вносните стоки на пазара.

Премиерът каза, че са обсъдени възможни законодателни изменения, така че българският бизнес да бъде по-добре защитен спрямо сегашната ситуация, каза Орешарски и допълни, че консултациите по въпроса ще продължат.

Защитата от нелоялния внос също е била сред темите на разговорите. Приходните агенции разработват мерки в тази посока, така че силно да бъдат ограничени необявяваните вътрешнообщностни доставки, които представляват не само и не чак толкова загуба на фискални приходи, колкото натиск върху местните фирми от нелоялна конкуренция, каза още министър-председателят.

От своя страна Лукан Луканов от „Произведено в България" обяви, че съюзът ще подкрепи всички мерки, които ще доведат до по-бързото разплащане с бизнеса, включително и актуализация на бюджета.

Източник: dariknews.bg

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ