Среща на „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес” с министър-председателя на РБългария г-н Пламен Орешарски

05.07.2013

На 04. 07. 2013г. се проведе среща на министър-председателя Пламен Орешарски с ръководството на сдружение „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес”. По време на срещата бе обсъдено икономическото състояние в страната и положението на малките и средните предприятия.


От страна на сдружението бе изразено становището, че страната се нуждае от неотложни реформи, от работещ парламент, от неполитизирано и непартизирано правителство. За целта, ако е необходимо, следва да се направят съответни кадрови промени, които да гарантират неговия експертен и програмен характер. Парламентът също следва да работи интензивно, за да се направят най-неотложните промени в законодателството, които да отворят пътя за икономическото развитие на страната, да осигурят условия за провеждане на нови демократични и честни избори и да гарантират по-широка политическа представителност на българското общество във висшия орган на властта - НС.


Бе договорено и съответно бе поет ангажимент правителството да подпомогне организирането на мащабна информационна кампания „Избирам българското”, целта на която е подкрепа на българските производители. Обсъдени бяха някои неотложни законодателни и други мерки, които следва да бъдат направени с цел подкрепа на малките и средните предприятия в страната, в това число промени в Кодекса на труда и в Закона за защита на конкуренцията, законопроект за което бе внесен на 4 септември 2012г в 41-то НС.
 

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ