МИЕ и сдружение "Произведено в България" ще си сътрудничат за подобряване на бизнес средата

29.11.2013

"С подписването на споразумение между Министерството на икономиката и енергетиката и сдружение "Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес" се гарантира по-широк достъпът на малките и средните предприятия до международни пазари. Ще продължим да работим за подобряване на бизнес средата в България". Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на церемония по подписване на документа.

Подписаното споразумение дава по-голяма подкрепа на българските малки и средни компании за износ в чужбина, от която те се нуждаят, каза още Стойнев. Това са фирмите, които създават работни места, изплащат работни заплати и са коректни към служителите си, допълни той. Обединяваме действията си, за да защитим на българското производство и да осигурим на условия за реализацията на произведените в страната стоки и услуги.

Той подкрепи инициативата на съюз "Произведено в България" да се създаде хипермаркет, в който да са концентрирани стоки, произведени у нас. По неговите думи това не противоречи на европейската практика. Министър Стойнев подчерта, че като страна членка на ЕС, България следва европейските ценности, но на първо място е националният интерес.

Според председателя на съюз "Произведено в България" подписването на споразумението е знак за българския бизнес, че държавата в лицето на министър Стойнев подкрепят малките и средните производители в страната.

Още за подписаното споразумение четете тук.

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ