Ще има ли хипермаркет само за български стоки?

04.12.2013

Ще има ли хипермаркет само за български стоки? Идеята в студиото на предаването на БНТ  "Още от деня" дискутираха Мариана Кукушева от съюз "Произведено в България", председателят на Съюза на пчеларите Михаил Михайлов и икономистът Владимир Каролев.

Според Кукушева подхвърлената закачка за хипермаркетите е една от възможностите за коопериране на българските производители. Разпространената от медиите информация, обаче, говори за по-сериозно предложение.

 "Още по-добре е, че се възприема сериозно, защото е съвсем възможно българските производители да се кооперират, да изложат своето производство, своите продукти в магазин, който изцяло да облекчава възможността за стигане на малкия бизнес пряко до пазара. Не е тайна, че в настоящите търговски обекти и то в големите такива малките производители не могат да влезнат. Първо защото нямат капацитет на производство, второ - защото нямат технологична готовност, трето - защото нямат финансов ресурс", коментира Мариана Кукушева от съюз "Произведено в България".

Повече информация можете да намерите в записа на предаването "Още от деня" тук.

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ