Пробив в отношенията вериги-производители

17.01.2014

Подписаха меморандум с 10 основни принципа на добра бизне-практика
 

Първата голяма верига хипермаркети подписа документ за добри бизнес практики с българските производители. Сдружението "Произведено в България" и чуждата търговска верига се съгласиха да спазват десет основни принципи, за да се избягват нелоялните и монополни търговски практики.

Документът, който беше подписан, няма законова сила, но от Сдружението на българските производители "Произведено в България" се надяват той да спре монополните и картелните практики.

Според изп. директор на сдружението Пламен Грозданов става въпрос за саморегулация на отношенията между участниците в пазарните отношения.

Подписването на тези десет принципа за взаимоотношенията между производители, доставчици и търговци отваря вратата за диалог при възникването на проблем. Родните производители и доставчици се надяват, че ще спре едностранното променяне на цената и таксите.

"Ние не правим разлика между български и чужди доставчици, български и чужди производители и работим изключително добре с българските производители", добави председател на УС на веригата Димитър Спасов.

Засега само една търговска верига се е съгласила да подпише документа за лоялни бизнес практики. От Сдружението "Произведено в България" се надяват и други хипермаркети да подкрепят родните стоки.

Повече четете тук.

 

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ