Заседание на УС на Съюз "Произведено в България" в град Пловдив

02.04.2014

На 1 април 2014 в гр.Пловдив се състоя заседание на Управителния съвет на Съюза. Домакин на срещата беше г-н Димитър Маджаров, член на УС.
Актуалната политическа обстановка, процеси и действия от страна на Правителството относно бизнес климата в страната бяха сред обсъжданите теми.
Работата на икономически екип на Правителството по Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на конкуренцията , конкретните  действия от всички страни и участници в обсъждането бяха сред засегнатите темите на заседанието. Поетите ангажименти от страна на Съюза с конкретизиране на терминология, въздействия, икономически сектори на въздействие намериха отражение в дискусиите.
Единодушно бе становището на членовете, че този законопроект се забавя. Малкия и среден бизнес в страната изнемогва. Процесът на фалит на малки предприятия е непрестанен. Необходимостта от приемане на измененията на ЗЗК са наложителни.
След заседанието УС се срещна с представители на бизнеса от пловдивска област. Търговския директор на Филикон, (производство на консерви), търговски директор на Биосет(производство на подправки за краен потребител и хранителната промишленост), БГ маркет(българска верига за хранителни стоки).
След срещата УС се срещна и с журналисти. Пред медиите бяха изложени засегнатите теми. Отговори получиха и поставените от тях въпроси.
Беше отчетено, че Съюзът ще продължи с изнесени заседания в цялата страна. Това позволява среща с бизнеса по места.

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ