Лукан Луканов: Ще предложим 10 мерки за малкия и средния бизнес

02.01.2013

Лукан Луканов

 

Лукан Луканов, председател на Съюз "Произведено в България", не очаква през 2013-а да се решат проблемите на малкия и средния бизнес у нас.

Докато не се създадат подходящи условия да работи малкият и среден бизнес, не можем да мислим за намаление на безработицата и увеличение на доходите. Не можем да кажем, че всичко е привнесено от кризата. Има си наши вътрешни проблеми, които не очаквам да се променят през 2013-а. Промените се диктуват със Закона за държавния бюджет, който беше приет.

На въпрос за основните пречки пред този бизнес Луканов отговори:

Може би забелязвате, че този бизнес стана "дъвка" в устата на политиците. Всички говорят, но нищо не правят. Големият проблем на нашата родина е, че производството ни спира. Няма начин една нация да стане по-богата, ако не произвежда. Ние ще предложим на политиците 10 неща, които трябва да се направят. Ако те се направят, ситуацията ще се измени. Като членове на ЕС трябва да четем внимателно документите, които идват от там. Те приеха един документ още когато започваше кризата. В него има мерки, които трябва да се вземат за малкия и среден бизнес. 10-те мерки са насочени към финансирането, административното обслужване, дава се право на националното законодателство да облекчи процедурата за ДДС, каза Лукан Луканов.

Интервю на Емилия Антова с Лукан Луканов

 

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ