„Клас Олио“ с награда „Златна мартеница“ за налагане на български продукт Фирмата от Карапелит е отличена за сериозни успехи при производство и налагане на български продукти у нас и на международния

06.03.2017

Фирма от област Добрич е сред наградените с приза „Златна мартеница“ тази година. „Клас олио“ е отличена  като компания със сериозни успехи при производство и налагане на български продукти у нас и на международния пазар. Марката “Клас” е с 15-годишна история.  Клас Олио АД е един от най-големите български преработватели на маслодайни семена. Реализира и огромен процент експортна продукция: над 70 на сто от оборотите й са в страни от Източна и Централна Европа, Близкия Изток, Африка и дори в Китай, посочват организаторите.

Наградите на сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес”  се присъждат за 23-а поредна година.

Те бяха връчени снощи на церемония в Гранд Хотел София в присъствието на президента Румен Радев, министрите на икономиката и земеделието и представители на родния политически, синдикален и бизнес елит. 

Наградата “Златна мартеница” е учредена от съюз „Произведено в България” с цел подпомагане съживяването на българските производства и услуги и повишаване тяхната конкурентоспособност на вътрешния и на международния пазар. 

Според регламента членовете на съюза и организациите, които имат отношение към проблемите на бизнеса у нас, номинират кандидати за приза в различните му категории.

 УС на сдружението избира комисия, която посочва фаворитите за наградата. Окончателното решение взима Управителният съвет на „Произведено в България”. 

Призът се изработва в Монетния двор на БНБ от сребро и злато и е придружен с почетна грамота. Тазгодишната церемония за връчването на наградите бе подкрепена от Първа Инвестиционна Банка (FiBank).  

http://dobrich.topnovini.bg/node/753879

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ