Чрез Съюз „Произведено в България“ малкият бизнес вече е представен в Европа

07.07.2017

Тези дни Генералният секретар на UEAPME – Европейска асоциация на занаятите, малките и средни предприятия уведоми официално ръководството на Съюз „Произведено в България“, че е приключил процедурата по утвърждаването на Съюза за член на най-престижната европейска организация на малкия и среден бизнес.

UEAPME работи в тясно сътрудничество с институциите на Европейския съюз с цел създаване на по-добри условия за развитие на малките и средните предприятия и на занаятите в Европа и за решаване на краткосрочните и дългосрочни проблеми, пречещи на тяхното развитие.

В Асоциацията членуват повечето национални организации на малкия и среден бизнес на страните от Европейския съюз.

“Чрез нашия съюз, българският малък и среден бизнес организационно става част от европейския такъв. Ние значително ще увеличим натиска върху всички български институции да спазват и въвеждат най-добрите практики за защита и помощ на малките предприятия и семеен бизнес” - заяви Председателят на Съюз „Произведено в България“ Кънчо Стойчев. „Всички български чиновници трябва да са наясно с основополагащия европейски документ в това отношение – Small Business Act и всячески да са в услуга на малкия предприемач, така както е в Германия, Франция и т.н.”.

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ