За 18-ти път бяха раздадени наградите за икономика “Златна Мартеница”

16.11.2012

 

Сред отличените тази година бяха „Литекс моторс” АД за изграждането на завод за производство на автомобили, както и туристическото дружество „Албена” за българско предприятие за изминалата 2011 година.

Пред събралите се участници министър Трайков заяви, че експортът на страната ни за 2011 г. е надхвърлил 20 млрд. евро, което е повече от целия БВП за 2004 г. Той благодари на всички, спомогнали за това. „Тук са хората, които направиха така, че България да бъде една от не много в ЕС страни с растеж на икономиката от 1.7 на сто за миналата година”, поясни още икономическият министър.

По отношение на родното производство, Трайков каза, че има начин да се съчетае патриотичният и пазарният избор, когато пазаруваме. По думите му обаче, в границите на Европейския съюз не може да има протекционизъм

 

БНТ 1

“Златна мартеница” за Марио Гаврилов

Марио Гаврилов, журналист:

- Безкрайно съм поласкан да бъда в такава авторететна компания, която формира лицето на българската икономика. Благодаря за оценката на организаторите. Както приляга на една обществена телевизия ние правим

всичко възможно да помагаме на вас, производителите. С повечето от вас се познаваме, контактуваме… В България както не е лесно да се произвежда  така не е лесно и да се прави журналистика.

Автор: Данаил Глишев

 

БТВ

Раздадоха наградите “Златна мартеница” 2012

С тях се отличава родното производство

 

ТВ7

Да изберем българското

Обичам всичко българско, заяви премиера на церемонията за годишните награди “Златна мартеница”

20 млрд. евро надхвърля българският експорт за миналата година. Това е повече,отколкото целия Брутен вътрешен продукт за 2004 г. Това съобщи министърът на икономиката Трайчо Трайков по време на церемонията за годишните награди “Златна мартеница”

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ