Бюлетин за периода 11.06 - 22.06.2012

19.11.2012

През периода продължиха активните контакти на представители на ръководството на Cъюз произведено в България с представители на правителството по въпроса за Закона за изменение и допълнение на ЗЗК. Както вече ви информирахме, проектът за ЗИД на ЗЗК вече е публикуван на сайта на министерството за обществено обсъждане

• С ръководството на МИЕТ бе обсъден въпроса за организиране на кампания „Избирам българското”, като бе договорено същата да се проведе под егидата на министъра на икономиката енергетиката и туризма Делян Добрев

• Проведени бяха две срещи на работната група на СПБ по разработването на концепция за насърчаване и създаване на функциониращи стокови тържища и пазари на производителите . Разработено бе и становище на СПБ по предложенията за ИД на Закона за стоковите борси и тържищата, което бе депозирано при председателя на икономическата комисия на НС Мартин Димитров и изпратено до Министерския съвет. Текстът се прилага.

• Съюз произведено в България излезе с декларация по повод приемането, наложеното вето от страна на президента и последвалите дискусии около Закона за горите. Текстът се прилага.

• Продължиха контактите с българските медии. На 20-ти юни, председателя на ИБ на УС на СПБ Лукан Луканов участва в дискусия в сутрешния блок на TV 7 по повод публикуването на проекта за ЗДИ на ЗЗК, а изпълнителният директор на Съюза Пл.Грозданов даде интервю и представи дейността на Съюза за престижното списание на „Българиа Еър”, разпространявано в самолетите на компанията и българските летища.

• Проведена бе среща с ръководството на Супермаркети „Европа” за обсъждане на възможностите за бъдещо сътрудничество. В продължение на тази среща бе организирана предварителна дискусия с някои от членовете на Съюза по въпроса за възможна синергия на дейността на СПБ и неговите членове и българска или български вериги. Обсъждането на въпроса ще продължи.

• Г-н Евгений Иванов председател на БНАЕМПК поздрави от името на съюза членовете на асоциацията на годишното отчетно събрание в Пловдив.

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ