За 19-ти пореден път Съюз „Произведено в България” връчи "Златна мартеница" на отличилите се български фирми и банки за успехи в бизнеса.

28.03.2013

Наградените със "Златна мартеница 2013"

На 28.03.2013 г. в зала 6 на НДК, служебният министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев обеща подкрепа за българския бизнес. Той връчи наградите на Съюза "Произведено в България" - "Златна мартеница", на церемония в зала 6 на НДК. Той прикани средите от бизнеса да се възползват от възможностите на програмата "Джереми" 2 (специално направена за малкия и средния бизнес), по която може да се получат кредити на половин лихва от банките в страната, които участват в програмата.
Тази традиция, която Съюз „Произведено в България”, следва вече 18 години, дава отличия в пет категории - за българска организация и фирма с принос в повишаване на производителността и качеството на предлаганите услуги, за икономическо коопериране и производство на територията на България, за малко предприятие с индивидуален подход и доверие на потребителите, медия и банка, допринесли за просперитета и развитието на малкия и среден бизнес у нас.
В първата категория, наградата бе присъдена на „Арома“ АД за инвестицията от 12 милиона лева за построяването на нов завод. „Арома“ АД отговаря на всички задължителни условия и предписания за „Добри производствени практики“ (GMP стандарт) и успешно прилага изискванията на международните стандарти ISO 9001, 14000,18000, което гарантира европейското качеството на предлаганите стоки и услуги на международния пазар.
За икономическо коопериране и производство на територията на България "Златна мартеница" получи, АЛС България (Automotivе Leather Company). За малко предприятие, завоювало позиции на пазара и доверието на потребителите с индивидуален подход и последователна бизнес политика - „Хлебопроизводство и сладкарство“ ЕООД, гр. Троя. Сред медиите призова награда получи телевизия България Он Ер, за отразяване на дейността и проблемите на малкия и среден бизнес, a „Корпоративна търговска банк” АД, беше отличена с наградата „Златна мартеница”, за финансов институт, който провежда най-благоприятна кредитна политика за малкия и среден бизнес в България.

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ