Андрей Райчев


 

Г-н Андрей Райчев (роден 1955 г.) е завършил Софийския университет с научна степен Доктор по социология. Бил е директор на Института за изследване на младежта (1988 г.), и по-късно (1990 г.) директор на Националния център за изучаване на общественото мнение.

 

През 1991 г. г-н Райчев става съосновател на ББСС Галъп Интернешънъл плс, което става най-голямата агенция на услуги за изучаване на пазарите и общественото мнение в България, с асоциирани, съвместни (джоинт венчър) и филиални дружества, опериращи в Албания, Косово, Македония, Румъния, Сърбия и Босна и Херцеговина. От тогава ББСС развива най-голямата многонационална мрежа за проучване в района. Г-н Райчев заема длъжността Директор и член на Съвета на директорите на ББСС.

 

Г-н Райчев е също така съсобственик и издател на няколко списания: най-голямото българско списание за дома  и бита „Наш дом” и най- популярното списание за жени „Жената днес”.

 

Г-н Райчев е един от учредителите на Съюз Произведено в България и понастоящем е член на Изпълнителното Бюро на Управителния Съвет на съюза.

 

Г-н Райчев е автор на теоретични книги по социология: „Вторите мрежи”, „Привилегировани гледни точки”, „Какво се случи? – Разказ за преходния период в България (1989-2004)”- в съдружие с г-н Кънчо Стойчев; и многобройни кратки тематични статии върху социалните и политически събития, както и върху текущи събития. 

 

Той е женен, с четири деца, говори перфектно руски и свободно английски език.

« назад

ВРЪЗКИ
ПИШЕТЕ НИ